آیا هیدروکسید پتاسیم بی خطر است؟

هیدروکسید پتاسیم

آیا هیدروکسید پتاسیم بی خطر است؟

خواص KOH، پتاس سوزآور

در نامگذاری علمی، ترکیب معدنی KOH – هیدروکسید پتاسیم را پتاس سوز آور (یا پتاس خورنده) و محلول آبی آن را لیمو پتاسیم می نامند. این یک قلیایی قوی بسیار خورنده و مرطوب به شکل کریستال های سفید یا تکه های است. KOH در آب حل می شود، در دمای 360 درجه سانتی گراد ذوب می شود و در دمای 1320 درجه سانتی گراد می جوشد. چگونه تولید می شود؟ محلول هیدروکسید پتاسیم را می توان با الکترولیز محلول کلرید پتاسیم به دست آورد. لطفا توجه داشته باشید که این ماده بسیار سمی است و باعث تحریک پوست و غشاهای مخاطی چشم و بینی می شود. در صورت بلعیده شدن، حتی مقادیر کمی از KOH باعث مسمومیت حاد می شود و حتی می تواند تهدید کننده زندگی باشد!

خواص هیدروکسید پتاسیم
خواص KOH، پتاس سوزآور

کاربردهای صنعتی هیدروکسید پتاسیم

هیدروکسید پتاسیم به دلیل خاصیت سوزاننده، سفید کنندگی و خشک کنندگی به طور گسترده در صنایع شیمیایی (تولید مواد شوینده)، خودروسازی، دارویی، غذایی و صنایع آرایشی استفاده می شود. این برای چه استفاده می شود؟ کریستال های سفید KOH به عنوان مثال در تولید صنعتی موارد زیر استفاده می شوند:

  1. صابون ها (عمدتاً صابون ملایم)، شوینده ها، شوینده های مایع و سفید کننده ها،
  2. باتری های قلیایی، باتری های نیکل کادمیوم (هیدروکسید پتاسیم الکترولیت است)
  3. سوخت های زیستی،
  4. رنگ،
  5. محصولات پزشکی،
  6. اشباع مورد استفاده برای حفاظت و آب گریزی ماسه سنگ، گرانیت، سنگ آهک، تراورتن و سنگ فرش،
  7. معرف های آزمایشگاهی (تست های زنان و زایمان و تشخیص)،
  8. سلول های فتوولتائیک سیلیکونی (هیدروکسید پتاسیم در فرآیند بافت، یعنی صاف کردن ویفرهای سیلیکونی استفاده می شود).

آیا خطرات هیدروکسید پتاسیم جدی است؟

هنگام خرید هیدروکسید پتاسیم، باید توجه داشته باشید که خطرات هیدروکسید پتاسیم جدی است. هیدروکسید پتاسیم یک ماده شیمیایی به شکل پودر، پوسته یا گلوله است که در صورت تماس با بافت ها می تواند باعث آسیب شدید مانند سوزش یا زخم در اثر تماس شود. این مقاله در مورد خطرات بلع یا دست زدن به هیدروکسید پتاسیم یا محصولات حاوی این ماده شیمیایی بحث می کند.

هیدروکسید پتاسیم که به عنوان لی و پتاس سوز آور نیز شناخته می شود، یک ترکیب معدنی است. عمدتا در صابون و برخی پاک کننده ها استفاده می شود. همچنین از هیدروکسید پتاسیم در ساخت خمیر و کاغذ، منسوجات و مواد شوینده و به عنوان تصفیه خانه فاضلاب استفاده می شود.

اگر از دیدن نام آن در صابون سازی وحشت دارید، باید بگوییم که هیدروکسید پتاسیم در فرآیند صابون سازی کاملا مصرف می شود و در محصول نهایی وجود ندارد.

عملکرد هیدروکسید پتاسیم چیست؟

هیدروکسید پتاسیم به عنوان پیش ساز اکثر صابون های نرم و مایع قابل توجه است، اما می تواند در فرمولاسیون محصولات حمام، پاک کننده ها، عطرها، پودرهای پا، رنگ مو، آرایش، محصولات ناخن، محصولات مراقبت شخصی و شامپوها استفاده شود. .. مورد استفاده قرار گیرد.

عملکرد اصلی هیدروکسید پتاسیم در محصولات آرایشی و بهداشتی و مراقبت از پوست، تثبیت pH یک محصول است. pH محصولات یکی از اجزای مهم فرمولاسیون مراقبت از پوست است. اگر PH یک محصول خیلی اسیدی یا خیلی قلیایی باشد، می تواند برای پوست مضر باشد. pH طبیعی پوست کمی اسیدی است و معمولا بین 4.5-5.75 است.

این اسیدیته پوست «جبه اسیدی» نامیده می شود و توسط غدد چربی، غدد عرق و فلور طبیعی پوست حفظ می شود. گوشته اسیدی لایه ای از اسیدهای آمینه و لاکتیک و روغن ها را فراهم می کند که به طور موثری از پوست در برابر عوامل محیطی مانند باکتری ها، آلاینده ها و آلرژن ها محافظت می کند. آسیب به سد گوشته پوست می تواند منجر به پیری زودرس، حساسیت و تحریک شود.

تنظیم pH محصولات آرایشی و بهداشتی بسیار مهم است تا PH طبیعی پوست از حالت طبیعی خارج نشود. از یک طرف، اگر یک محصول بیش از حد اسیدی باشد، ممکن است پوست را تحریک کند یا باعث احساس سوزش شود. از طرفی محصولاتی که خیلی قلیایی هستند مضر هستند زیرا چربی های حیاتی و طبیعی پوست را تخلیه می کنند. علاوه بر این، پوشش اسیدی مختل شده اجازه نمی دهد محصولات جذب پوست شوند. به همین دلیل از هیدروکسید پتاسیم برای تنظیم pH محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود.

مشکلات هیدروکسید پتاسیم چیست؟

در غلظت های بالا، هیدروکسید پتاسیم می تواند پوست را تشدید کند، حتی اگر در محصولات شستشو مانند صابون ها یا پاک کننده ها استفاده شود. در واقع، مطالعه محصولات پوستی نشان داد که استفاده از یک پاک کننده قلیایی، حتی یک بار، می تواند آسیب قابل توجهی به پوست وارد کند. پاک کننده های قلیایی ترکیب فلور باکتریایی طبیعی پوست و فعالیت آنزیم ها در لایه های بالایی پوست را تغییر می دهند زیرا هر دو سطح pH مطلوبی دارند. علاوه بر این، آسیب تجمعی است: هر چه مدت بیشتری از محصول استفاده کنید، آسیب بیشتری به پوست شما وارد می کند.

آیا هیدروکسید پتاسیم بی خطر است؟

هیدروکسید پتاسیم برای استفاده همانطور که در مراقبت از پوست و فرمولاسیون های آرایشی نشان داده شده است در نظر گرفته شده است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده آن را به عنوان GRAS یا به عنوان یک افزودنی مستقیم غذایی به طور کلی به عنوان ایمن طبقه بندی می کند.

هیدروکسید پتاسیم غلیظ یک محرک قوی و خورنده برای پوست، چشم، مجاری تنفسی و دستگاه گوارش در صورت بلعیده شدن است. شدت اثرات هیدروکسید پتاسیم به غلظت، pH، طول تماس با پوست و نوع پوست بستگی دارد.

هیدروکسید پتاسیم برای استفاده در لوازم آرایشی و محصولات مراقبت از پوست در غلظت های مختلف تایید شده است. برای استفاده عمومی در صابون ها و پاک کننده ها از هیدروکسید پتاسیم 4.5 درصد استفاده می شود.

عوارض سدیم هیدروکسید
مشکلات هیدروکسید پتاسیم چیست؟

سخن آخر

اگر می خواهید خطرات هیدروکسید پتاسیم در سرطان، سمیت رشد و تولید مثل و آلرژی های جدی را بدانید، باید بگوییم خیر. نگرانی در مورد خطرات این ماده در موارد فوق بسیار کم و نادر است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× کارشناس فروش